RĪGAS VALDA AVOTIŅA PAMATSKOLA

flag

2021./2022.MĀCĪBU GADA 2.SEMESTRIS, MARTS

BJVŽ - 2021 darbs ir pabeigts.

Vēlamies izcelt, ka 2021.gadā programmas 9+ vecumgrupas visaugstāk vērtētā grāmata ir ukraiņu rakstnieces Halinas Vdovičenko grāmata "36 un 6 kaķi" (no ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs, izdevējs "Latvijas Mediji"), kuru vairāk nekā 800 bērni novērtējuši ar godpilno 1.vietu.

Ukraiņu rakstniece Halina Vdovičenko ir atsūtījusi latviešu lasītājiem savu videosveicienu, kurā saka:

"Dārgā Latvija, dārgie Latvijas cilvēki, sveicinu jūs! Es esmu Halina Vdovičenko, grāmatas "36 un 6 kaķi" autore, un, pirmkārt, es gribu jums pateikties par atbalstu manai tautai cīņā par neatkarību! Mēs to jūtam un esam jums ļoti pateicīgi. Otrkārt, es esmu ļoti priecīga par to, ka mazie lasītāji šo bērnu grāmatiņu ir tik silti uzņēmuši un ka viņiem tās varoņi ir iepatikušies. Es pateikšu, kādēļ šie varoņi patīk man. Pirmkārt, tādēļ, ka jebkurā sarežģītā situācijā viņi apvienojas un vienmēr atrod izeju. Un vienmēr iziet no tās kā uzvarētāji. [..] es šobrīd nesaku uz redzēšanos, bet saku – uz jaunu tikšanos! Slava Ukrainai!" (Skat. pasākumu 34:50-47:00)

Pateicība mūsu skolas "Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas - 2021" lasītājiem - grāmatu vērtētājiem:

Vairāk par šo pasākumu skat. skolas tīmekļa vietnes sadaļas "Atbalsta pasākumi" apakšsadaļas "Bibliotēka" apakšsadaļā "Lasīšanas veicināšana".

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas bibliotekāre Antra Dundure.
Publicēts: 31.03.2022.

Skolā viesojas leļļu teātris "Tims".

Iniciatīvas "Latvijas skolas somas" ietvaros pie 1. un 2.klašu skolēniem viesojās leļļu teātris "Tims" ar izrādi "Ceļojums".

Vairāk par šo pasākumu skatiet tīmekļa vietnes lapā "Projekti - Programma "Latvijas skolas soma" - 2021./2022.m.g."

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 29.03.2022.

Vienotie iestājpārbaudījumi Rīgas vidusskolās.

Lūdzu, iepazīstieties ar informāciju – vebināra video ierakstu – par iestājpārbaudījumiem Rīgas ģimnāzijās un vidusskolās.

Videomateriāls (MP4, 123.0MB, 28.03.2022.).

Vebinārā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa sniedz informāciju par to, kad un kādi iestājpārbaudījumi šogad notiks, kas jādara skolēniem, kuri vēlas iestāties galvaspilsētas ģimnāzijās un vidusskolās, kur un kad būs pieejama informācija par pieteikšanos, kur iestājpārbaudījumi jākārto, kā arī par iegūto rezultātu iesniegšanas kārtību. Vienlaikus tika sniegtas atbildes uz saņemtajiem jautājumiem.

Iestājpārbaudījums uz 10.klasēm Rīgas valsts ģimnāzijās un vidusskolās notiks 2022.gada 3.jūnijā plkst.10.00.

Papildu informācija (skolu saraksts, iestājpārbaudījumu norises apraksts, pieteikšanās kārtība u.c.) tiks publicēta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļvietnē Izglitiba.riga.lv (adrese globālajā tīmeklī: https://izglitiba.riga.lv/lv/izglitiba) un Rīgas pašvaldības skolu mājaslapās.

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 28.03.2022.

"RD IKSD Vebinārā" informēs par vienotiem iestājpārbaudījumiem Rīgas pašvaldības ģimnāzijās un vidusskolās.

Ceturtdien, 24.martā, plkst.11.00 attālinātā formātā notiks vebinārs, kurā informēs par vienotiem iestājpārbaudījumiem Rīgas pašvaldības ģimnāzijās un vidusskolās.

Vebinārā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa sniegs informāciju par to, kad un kādi iestājpārbaudījumi šogad notiks, kas jādara skolēniem, kuri vēlas iestāties galvaspilsētas ģimnāzijās un vidusskolās, kur un kad būs pieejama informācija par pieteikšanos, kur iestājpārbaudījumi jākārto, kā arī par iegūto rezultātu iesniegšanas kārtību.

Vebināru būs iespēja vērot tiešraidē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Facebook kontā.

Pieslēgšanās izmantojot adresi globālajā tīmeklī: https://us06web.zoom.us/j/82532739951

Mediju pārstāvji un citi interesenti tiešraides laikā varēs uzdot jautājumus, taču tos var sagatavot un iesūtīt arī iepriekš – līdz 24.marta plkst.10.00 uz e-pasta adresi Raimonds.Grants@riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Raimonds Grants – Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators, tālrunis: 67105656, mobilais: 22336833, e-pasts: Raimonds.Grants@riga.lv.

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora p.i. Gunta Maslovska
Publicēts: 23.03.2022.

Pie mums viesojās Maija un Nils Īles ar perkusijām.

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros pie mums viesojās Maija Sējāne Īle un Nils Īle ar perkusijām no visas pasaules un kopā ar 3., 4.klašu skolēniem pēc ilga klusuma ieskandināja skolas zāli!

Vairāk par šo pasākumu skatiet tīmekļa vietnes lapā "Projekti - Programma "Latvijas skolas soma" - 2021./2022.m.g."


Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 8.03.2022.

21.februāris – Starptautiskā Dzimtās valodas diena.

Nedēļas garumā visiem skolēniem bija iespēja iesaistīties vairākās aktivitātēs, kas saistītas ar latviešu un daudzām citām pasaules valodām.

Jaunāko klašu skolēni centās uzlabot lasītprasmi atraktīvā un draudzīgā veidā, savstarpējās rotaļās gan starpbrīžos, gan nodarbībās ar skolotājiem.

Vecāko klašu skolēniem uzdevumu veikšanai galvenais darba instruments bija telefons. Kāpēc tā? Tāpēc, ka visa uzdevumu informācija bija "paslēpta" QR kodos! Tagad zinām, ka QR kods nav tikai nepieciešamais sertifikāts, bet sevī var slēpt jebkuru informāciju un telefons var būt arī mācību līdzeklis un instruments.

Tā mēs apgūstam ne tikai valodu, bet galvenokārt caurviju prasmes – kritiskā domāšana un problēmu risināšana, pašvadīta mācīšanās, sadarbība un digitālā pratība. Tās ir saistītas ar zināšanām un dabiska mūsu domāšanas un rīcības daļa ikvienā dzīves situācijā.

Aktīvākie dalībnieki saņēma balvas un prieku par padarīto.

Paldies skolotājiem, kuri rosināja un iedrošināja bērnus darīt un paveikt!

<>

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 3.03.2022.

Ukrainas vēstniecība Latvijas Republikā apbalvo Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas vadību un skolēnus.

Ukrainas vēstniecība Latvijas Republikā apbalvo Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas vadību un skolēnus par dalību Ukrainas vēstniecības un Rīgas domes organizētajā konkursā "Bērni zīmē Ukrainas nākotni", Rīgas Ukrainas atbalsta nedēļas ietvaros.

Informatīvais materiāls (PDF, 5.0MB, 2.03.2022.).

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora p.i. Gunta Maslovska.
Publicēts: 2.03.2022.

Paužot atbalstu Ukrainai.

Mūsu skolas bērni ar saviem zīmējumiem atsaucās Rīgas domes aicinājumam iesaistīties zibakcijā, kas tika veltīta kā novēlējumi un atbalsts Ukrainai, ukraiņu bērniem.

Paldies vizuālās mākslas skolotājai Ingai Brūklei, kura palīdzēja tapt sirsnīgiem un emocionāli piesātinātiem darbiem!

Ļoti ceram, ka mūsu mazo siržu siltums aizceļos līdz Ukrainai un sildīs ukraiņu tautas sirdis, bet tas vairos izturību un drosmi!

<>

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Dace Eisaka.
Publicēts: 1.03.2022.